En etterlysning jeg skulle ha gjort lenge!
Slik lager du din egen Müslibar!
Først må jeg bare si at jeg har laget litt på slump hver gang, og hatt forskjellige ingredienser i hver gang. Dette er slik man bytter på sjøl etter hva man liker av musliblandinger og tørket frukt osv.
Jeg har ett Tupperware-sett jeg bruker, dette er ikke i salg til vanlig, så det er dessverre ikke å få tak i, men hvis noen er interessert kan jeg gi beskjed når det kommer tilbake. Si fra så sier jeg ifra;)
Det første jeg gjør er å hakke mandler i HerbChopperen som jeg freser på stekepanna:
Det trengs ikke så mye mandler. Dette er det jeg bruker på 8 muslibarer. Vanskelig å forklare nøyaktig siden jeg lager på "sånn ca".
Freses i pannen som sagt, og når dette begynner å få farge, så har man i 1-2 ss honning. (Jeg bruker 50/50 honning og Sunda, for første gang jeg lagde med bare honning ble det veldig klissete og søtt)
Når dette er rørt sammen og honningen/Sundaen har smeltet, taes pannen av plata.
Så tilsetter du musli. Det skal en del til. Det må ikke være mye honning/sunda som vises, da blir baren for klissete. Men ikke for tørr, for da vil den ikke holde sammen... (jeg er elendig å forklare, så vær så snill å spør om det er noe uklart...)
Denne gangen brukte jeg denne muslien med tørket jordbær og blåbær. Crusli er også kjempegod!
Også kan man ha i f.eks rosiner etter ønske eller annen tørket frukt man liker.
Så har jeg blandingen i Tupperware-formene, og presser godt ned med målebegeret som følger med.
Jeg har 2 former, disse går oppå hverandre, så jeg pleier å lage 8 i slengen. De står bare i kjøleskapet hele tiden. Etter 1 time er de klare til å spises, men oppbevares også i kjøleskapet.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar