søndag 8. mai 2011

Oppskrift på Muslibar/ turbar/ T-bar

En etterlysning jeg skulle ha gjort lenge!
Slik lager du din egen Müslibar!

Først må jeg bare si at jeg har laget litt på slump hver gang, og hatt forskjellige ingredienser i hver gang. Dette er slik man bytter på sjøl etter hva man liker av musliblandinger og tørket frukt osv.

Jeg har ett Tupperware-sett jeg bruker, dette er ikke i salg til vanlig, så det er dessverre ikke å få tak i, men hvis noen er interessert kan jeg gi beskjed når det kommer tilbake. Si fra så sier jeg ifra;)

Det første jeg gjør er å hakke mandler i HerbChopperen som jeg freser på stekepanna:

Det trengs ikke så mye mandler. Dette er det jeg bruker på 8 muslibarer. Vanskelig å forklare nøyaktig siden jeg lager på "sånn ca".
Freses i pannen som sagt, og når dette begynner å få farge, så har man i 1-2 ss honning. (Jeg bruker 50/50 honning og Sunda, for første gang jeg lagde med bare honning ble det veldig klissete og søtt)


Når dette er rørt sammen og honningen/Sundaen har smeltet, taes pannen av plata.
Så tilsetter du musli. Det skal en del til. Det må ikke være mye honning/sunda som vises, da blir baren for klissete. Men ikke for tørr, for da vil den ikke holde sammen... (jeg er elendig å forklare, så vær så snill å spør om det er noe uklart...)
Denne gangen brukte jeg denne muslien med tørket jordbær og blåbær. Crusli er også kjempegod!
Også kan man ha i f.eks rosiner etter ønske eller annen tørket frukt man liker.
Så har jeg blandingen i Tupperware-formene, og presser godt ned med målebegeret som følger med.


Jeg har 2 former, disse går oppå hverandre, så jeg pleier å lage 8 i slengen. De står bare i kjøleskapet hele tiden. Etter 1 time er de klare til å spises, men oppbevares også i kjøleskapet.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails